Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi -

Öğrencilerimizden Kadınların Futbola Katılımına Destek

gelişim üniversitesi
  1.   Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
  2. Haberler


Öğrencilerimizden Kadınların Futbola Katılımına Destek


İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri kadınların futbola kazandırılması için destekte bulundular.


Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında kızlar sahada ekibi tarafından kadınların futbola kazandırılması için 2013 yılından beri düzenlenen etkinliğe bu yıl Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi yönlendirmesi ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri de katıldı. 16 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte, toplumsal cinsiyet rollerini kırmak adına özellikle kız çocuklarıyla ilgilenen Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri Gizem KILIÇ ve Gamze ATBAŞ projenin yürütülmesinde önemli katkılar sağladı. “Çocuklara saha içinde yardımda bulunmak bize çok büyük bir mutluluk verdi” diyen KILIÇ ve ATBAŞ, gelecek yıl bu oluşumun içinde tekrar bulunmak istediklerini kaydettiler.
 
Kızlar sahada, 2013 yılında başlatılan bir projedir. Toplumsal cinsiyet rollerine odaklanan projenin şimdiye kadar 2000 kadını futbol ile tanıştırdığı tahmin edilmektedir.


 Kızlar Sahada


Haberler